Business Intelligence

HEEFT U DE
JUISTE INFORMATIE
OM HET BEDRIJF
TE STUREN ?

Slider

Voor het besturen van een organisatie is goede informatie nodig. De gegevens daarvoor zijn vaak wel ergens opgeslagen in de bedrijfsdatabase, maar hoe creëer je nu nuttige informatie vanuit deze gegevens?

 

Business Intelligence (BI) is dé weg naar het creëren van waarde uit data. Het resultaat is betrouwbare informatie, helemaal afgestemd op uw informatiebehoefte.

BUSINESS INTELLIGENCE

Door onze ervaring bij verschillende organisaties pakken wij snel door naar de gegevens die belangrijk zijn voor het besturen van uw bedrijf.  Of we nu gebruik maken van de geavanceerde software Power BI, QlikView of ‘good-old’ Excel, wij begrijpen de data en kunnen deze voor u analyseren en interpreteren. Ook data uit verschillende bronnen voegen wij samen tot nuttige informatie. Rechtstreekse koppelingen met de bedrijfsdatabase en andere gegevensbronnen zorgen ervoor dat de informatie altijd actueel is. Het is daarbij wel belangrijk dat de gebruikte database(s) en de gegevensbronnen goed worden onderhouden. Daarbij kunnen wij u begeleiden.

De informatie wordt visueel gemaakt in aansprekende dashboards. In de managementdashboards staat operationele en financiële informatie vermeld. Het is onze visie en overtuiging dat operationele en financiële gegevens bij elkaar horen.

Praktisch aangepakt en geheel afgestemd op uw informatiebehoefte.

Power BI

Power BI is een van de nieuwste producten van Microsoft, waarmee moderne dashboards kunnen worden ingericht, voor de presentatie en analyse van managementinformatie en de ontsluiting van gegevens uit de bedrijfsdatabase(s). Naar eigen inzicht kunnen gegevens worden geselecteerd en gepresenteerd met behulp van interactieve grafieken en praktische overzichten. Voor de leiding een krachtig hulpmiddel bij het nemen van onderbouwde strategische beslissingen. Ontwikkelde dashboards kunnen gemakkelijk worden gedeeld met andere uitgenodigde Power BI gebruikers, die de presentaties op alle soorten devices, zoals smartphones en tablets kunnen uitlezen. De licentiestructuur is gebaseerd op een maandelijkse vergoeding per gebruiker en is daardoor goed schaalbaar.

QlikView

Ook QlikView is een goede tool voor het maken van dashboards. QlikView maakt ‘qlik’ en ‘view’ helemaal waar, want er kan gemakkelijk worden in- en uitgezoomd op de gepresenteerde informatie. QlikView heeft zijn sporen verdiend en heeft een groot aantal gebruikers. Wij zien QlikView vaak in omgevingen waarin minder behoefte is aan het online delen van de dashboards.

Excel

De inzet van Excel is voor veel bedrijven een goedkoop en toegankelijk alternatief om informatie te presenteren. Omdat wij veel ervaring hebben met de geavanceerde mogelijkheden van Excel, kunnen wij u daarmee verder helpen. Draaitabellen en -grafieken koppelen wij zoveel mogelijk rechtstreeks aan de gegevensbronnen en met macro’s laten wij veel gebruikte handelingen geautomatiseerd uitvoeren.  Zo kan Excel relatief gemakkelijk en flexibel worden ingezet voor het inzichtelijk maken van uw bedrijfsgegevens en de vertaling daarvan naar relevante informatie voor uw bedrijfsvoering. Excel is wel een relatief kwetsbare omgeving. Om die kwetsbaarheid te beperken kunnen wij gevoelige onderdelen van de werkbladen beveiligen door middel van een wachtwoord.

Vaak zien we dat er een zekere wildgroei ontstaat bij het gebruik van Excel. Als u dat herkent is het wellicht een mooi moment om eens na te denken om over te gaan naar een management dashboard in bijvoorbeeld Power BI.